Dev Inc.
   01101010 01100101 01100100 00110001 

 

Powered by Blogger

Weblog Commenting and Trackback by HaloScan.com


Wednesday, August 22, 2007
 
Rumah

Dulu aku tinggal di rumah teres..sekarang aku menetap di apartment...dan aku berjaya membuat kesimpulan bahawa tinggal di rumah teres lagi best drp tinggal di apartment. Sebab apa rumah teres lagi best:

1) rumah teres ada tanah, laman..keta boleh masuk parking..boleh basuh keta bila2 masa (padahal dok rumah teres dulu tak pernah rasa nak basuh keta pon).
2) kenal jiran2 sebelah menyebelah, jiran depan..siap berebut parking lagi ngan jiran sebelah kat border..tp atas konsep sapa cepat dia dapat..mmg takde masalah punya.
3) rumah teres ada pintu belakang...tempat sidai baju pun besar.
4) sampah nak buang pun senang..campak jek kat tmpat sampah kat gate, nanti dtg laa majlis bandaran kutip.
5) surat, bungkusan pun senang nak dpt..posmen boleh campak jek kat mailbox atau kat laman rumah

tu lah antara sebab rumah teres lagi best...tapiii dok apartment pun ada kelebihan jugak:

1) dapat buat exercise turun naik tangga..tambah lak bila beli barang2 atau terlupa kunci rumah dalam keta..mmg bagus lah utk kesihatan.
2) rumah nak menten pun senang, dah takde laman.
3) privacy nak mampus dok apartment..takde sapa kacau..tak pernah ada salesman dtg.

tp antara rumah teres dan apartment ni, takkannya boleh lawan rumah kampung...jauhhhh lagi best...tak percaya boleh balik kg, tambah2 lak bila musim buah haha




  • Rumah Dulu aku tinggal di rumah teres..sekarang a...
  • Baru rasa nak update
  • Pameran Hantu Subjek hantu sepatutnya menakutkan ...
  • Quarter Final CL Dah nak masuk peringkat suku akh...
  • Ekonomi Negara Yang Kukuh Sebagai rakyat, aku pun...
  • Tag-Tag Orang Aku diperingatkan oleh kwan yg aku ...
  • Menjelang thn baru cina, lokam atau limau mandarin...
  • Bayar kalau Drive sorang diri Maka terdengarlah ...
  • Hari Wilayah, Thaipusam dan Asyura
  • Cerita Bola Pasukan negara layak ke semifinal men...


    Name :
    Web URL :
    Message :
    :) :( :D :p :(( :)) :x
     

    Archives
    Email
     jed1